dinsdag 31 augustus 2010

Cadeautjes

Een trouwe lezer van dit blog werd afgelopen zaterdag 50. Als cadeautje was afgesproken dat iedereen een placemat voor haar zou meenemen, liefst zelfgemaakt. De resultaten waren heel mooi en ook heel gevarieerd. Mijn bijdrage was deze:
DSC02360
Gemaakt van in stroken gesneden lapjes meubelstof. Ik heb de stukjes eerst met de korte kanten aan elkaar genaaid tot een hele lange rol. Die heb ik vervolgens weer in stukken van de hoogte van het placemat gesneden en aan elkaar genaaid. Ik heb de stukjes met een beetje overlap op elkaar gezet en dan met een zigzagsteek vastgenaaid omdat het te bobbelig zou worden als ik deze dikke stoffen 'normaal' aan elkaar zou naaien. Als ik genoeg tijd vind, volgt er binnenkort nog zo'n strokenproject.

Daarnaast maakte ik voor haar ook nog een Buttercup-bag van Made by Rae. Al vaak gezien, maar de eerste keer dat ik hem maakte. En dat beviel goed. Duidelijke tutorial met een leuk resultaat. Dat laatste kwam ook door de stof. Ik gebruikte een soort lichte canvas van de Ikea, die echt geweldig werkt.
DSC02363 DSC02365

En bedankt voor de kennismaking met de Johannahof. Daar gaan we zeker nog een keer naar terug.

2 opmerkingen:

  1. Wow, dat tasje ziet er geweldig uit, dat moet ik ook een keer proberen!

    x Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel herkenbaar, deze projectjes..... (-:
    Groetjes uit Utrecht van een medefeestganger, Margriet

    BeantwoordenVerwijderen