woensdag 15 december 2010

Gebreid vestje

DSC02457
Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk is dan toch het vestje af dat ik voor dochterlief heb gebreid. En gelukkig vind ik het resultaat ook nog wel geslaagd (is bij breiwerk lang niet altijd zo).
Dit geeft me de gelegenheid om te verwijzen naar twee geweldige sites voor wie wel eens op zoek is naar een leuk brei- of haakpatroon.
Het patroon van dit vestje komt van Drops. Dit is een site van een Noorse garenfabrikant (Garnstudio), die een schat aan gratis patronen aanbieden. De kinderpatronen zijn soms een beetje oubollig, maar bij de modellen voor dames zitten hele mooie.
En dan is er nog Ravelry. Als je dat nog niet kent, moet je daar beslist eens naar toe. Je moet je wel (gratis) registreren, maar dit is zeker de moeite waard. Ravelry is een sociale netwerksite voor breisters (haaksters). Behalve dat het een ongelooflijk grote berg aan patronen biedt, vind ik het grote voordeel dat je bij elk model ook kunt kijken wat anderen daar van vonden en wat hun resultaat was. Zo kun je een beetje beter inschatten hoe het resultaat wordt als je een ander dan het voorgeschreven garen gebruikt. En je kunt lid worden van allerlei groepen, waardoor je op de hoogte blijft van dingen die voor jou interessant zijn (bijvoorbeeld patronen voor jongens).
Nog een foto met model:
DSC02466
For more information about this vest visit my Ravelry-page: http://www.ravelry.com/projects/MijMij/b16-3-jacket-knitted-from-side-to-side-socks-and-hat-in-fabel. And while you're there, why not become my 'friend'? :)

3 opmerkingen: