donderdag 31 maart 2011

Verstelwerk

Niet het meest aangename klusje, maar soms moet het ook gebeuren. Er lagen inmiddels zo veel broeken met gaten op de knieën in de kast, dat daar toch een keer iets aan gedaan moest worden. Als stof om de knielappen van te maken gebruikte ik stalen van meubelstof, gekregen van de plaatselijke stoffeerder (tip: loop daar gewoon eens binnen en vraag om oude stalenboeken). Vaak staat er in blogs vervolgens nonchalant dat de plaatjes werden gecopieerd uit kleurboeken van de kinderen. Daar vind ik dus nooit geschikte plaatjes in. Maar gelukkig heeft Meisjesmama een heel handige lijst en daar vond ik een pagina waaruit de kinderen mochten kiezen. Doe dat niet! Het poesje was een ramp om vast te zetten op die smalle broekspijpen.
Maar goed, het resultaat van een middag knippen, plakken en stikken waren 5 broeken die weer gedragen kunnen worden (de 5e staat niet op de foto want die werd al meteen aangetrokken, waarna broek en kind in de tuin verdwenen):

1 opmerking:

  1. Rotwerkje he. Ik maak torn de naad wel aan een kant los, dat gaat gemakkelijker ;-)
    Hier ook de poes, de vis en de krokodil gebruikt via Meisjesmama maar dan als applicatie. Miekk heeft ook een leuke oplossing voor gaten in broeken trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen