dinsdag 26 oktober 2010

Verkleedkleren

Zijn jullie die amerikaanse feestdagen ook zo langzamerhand beu? Ik volg nogal wat amerikaanse blogs en intussen kan ik geen spook of pompoen meer zien. Maar goed, een paar leuke ideeën zag ik toch nog langs komen, vooral in de categorie verkleedkleren.

Ashley, van Make it and Love it maakte dit prachtige prinsenpakje. Eerst dacht ik, ja mooi, maar veel te ingewikkeld en veel te veel werk om zelf te maken. Maar toen ging ik haar tutorial lezen en ontdekte dat dat reuze mee valt. Ik moet nog even zoeken waar ik die gouden bandjes vandaan kan halen, maar dat pakje gaat er zeker komen.
Niet zo orgineel, maar wel erg handig is deze tutorial voor een Sneeuwwitje-jurk van Crafterhours. Deze jurk staat hoog op het verlanglijstje van dochterlief. Ik heb al veel verschillende versies gezien, maar deze heeft wel verschillende voordelen: makkelijk te maken, ziet er toch 'echt' uit en is ook nog gemakkelijk aan en uit te trekken (ook niet onbelangrijk voor een peuter die alles zelf wil doen...).En als het dan over prinsessen gaat, moet er ook een kikker bij. Eloleo postte dit t-shirt/verkleedpak al in de zomer en ik ben nog steeds verliefd. Wat een geweldig idee. Haar uitleg over de werkwijze vind je hier.

2 opmerkingen:

  1. Dat prinsenpakje ga ik maken voor de kleine, mijn eigen prins op het witte paard! Onze verkleeddoos ligt helemaal vol met oude carnavalskleren, oude kleren van paps en mams en leuke hoedjes van opa en oma nog. Zo hou ik in elk geval mijn eigen kledingkast veilig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ge-wel-dig die prinsessenjurk! Ik zou willen dat ik zo veel kleertjes zelf kon maken voor mijn kleintjes. Ik wil toch nog eens ergens een naaimachine op de kop tikken. Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen