maandag 3 januari 2011

Goede voornemens: stoffenkast opruimen

Allereerst aan iedereen een heel gelukkig nieuw jaar gewenst!
Bij een nieuw jaar horen vaak ook goede voornemens. Sinds mijn naaihobby gestaag groeit, hebben veel van mijn voornemens te maken met de stoffen in mijn stoffenkast. Zoals: eerst gebruiken wat ik nog heb, voor ik nieuwe stoffen koop. Of: stofjes die ik toch niet meer ga gebruiken ruilen. Of: de kast netjes ordenen. Voor dat laatste zag ik laatst een goede tip.
Ziet deze kast er niet keurig uit? De stof is rond kartonnen kaarten gewikkeld, zoals in de stoffenwinkel, maar dan kleiner.
Hier vind je een precieze uitleg. Je kunt er speciale kartonnetjes voor kopen, maar je kunt die natuurlijk ook zelf maken. Vaak zitten dit soort platen karton in verpakkingen van nieuwe kleding (pyjama's, overhemden, etc.). Of je kunt ze snijden uit verpakkingskarton (kerstcadeau's!).
Ik heb tot nu toe ongeveer de helft van mijn stoffenvoorraad op deze manier 'opgerold' en de kast ziet er nu al een stuk beter uit.

This is the time of New Year's resolutions. Such as finally ordering my fabric storage cupboard. Maggie of Smashed Peas and Carrots showed how you can order your stash using mini fabric bolts. She uses comic book boards, but I prefer repurposing cardboard packaging materials. So far I've 'bolted' half of my stash, and already my cupboard looks a lot better.

10 opmerkingen:

 1. Wauw, dat lijkt me inderdaad heel mooi, zo'n mini stoffenwinkel bij je thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben jaloers op je stofjes!
  Vooral dat bruine met die grote bollen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ mama saartje: die bovenste foto is helaas niet van mij, maar van het weblog waar ik het idee vandaan had. Mijn voorraad is een stuk bescheidener...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bangelijk! Het lukt me misschien wel om de stofjes zo op te vouwen maar het lukt me nooit om ze zo netjes opgeruimd te houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een eigen winkel! Met heeeel mooi gerief.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad een geweldig idee, maar voordat ik zoveel stofjes heb ben ik wel even verder, bij mij past alles nog in een mand :-)

  Maar succes met je project!!!

  Groeten Corinne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi ima, dank voor je berichtje! de gele poncho zijn idd granny squares. ik maak dan 3 vierkanten aan elkaar als rechthoek, dan 1 korte zijde aan 1 lange, koord erdoor rijgen en evt. nog een picotrandje aan de randen. ben zelf meer vh naaien, maar haken in de winter vind ik altijd fijn! grtz, liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat supernetjes! Voelt echt als een rijkdom of niet soms? Véél *nofliks* Petra

  BeantwoordenVerwijderen