dinsdag 11 januari 2011

Rokje

DSC02472
In mijn kleerkast lag een wollen rok die ik nooit meer droeg wegens te nauw en uit de mode. Op de meest simpele manier heb ik die veranderd in een rok voor dochter: een stuk afknippen en een nieuwe zoom maken. Bovenaan hoefde ik niets te veranderen omdat de rok met het koordje dichtgesnoerd kan worden.
Om hem wat op te fleuren maakte ik er een bloemetje door te naaldvilten. Dat wilde ik al een hele tijd eens proberen en het beviel erg goed. Tutorials zijn overal op het web te vinden (google 'naaldvilten' of 'droogvilten'), maar het is eigenlijk heel simpel: neem een pluk ongesponnen wol en prik daarin met een speciale viltnaald. Dat is een lange naald met weerhaakjes. Een paar keer prikken is al genoeg voor een bloemetje als dit. Als je de wol direct op het kledingstuk prikt, zit het meteen ook daaraan vast. Deze techniek kun je ook gebruiken om gaten te stoppen in truien.

Last week I upcycled an old skirt of mine into a skirt for my daughter. I embellished the skirt by needlefelting a little flower onto it. Although I had never done this before, it went very well. I especcialy liked that you can apply the wool directly on the fabric of the garment.
DSC02473

1 opmerking: